Na een intensieve practice, kan savasana echt deugd doen. Je wil het gevoel krijgen, helemaal in de mat te kunnen wegzinken om zo helemaal in de overgave te gaan, alle spanningen te kunnen loslaten.

Gebruik je gegronde energie waar je mee opstaat in je meditatie. Leg je materiaal de avond voordien al klaar. Mediteren kan in de zetel, op een matje, op een meditatiekussen. Maak het jezelf gemakkelijk met kussen, dekentjes, enz... Probeer op voorhand al eens wat uit.
Maak een kopje thee of water, maar ontbijt nog niet.
Sta wat vroeger op. Profiteer...

Enkele weken geleden had ik zelf vloeibare handzeep gemaakt. Ik ben er best tevreden over en daarom schrijf ik hier even een blogje over om jou te inspireren. Ondertussen heb ik het resultaat daarvan al goed kunnen gebruiken en evalueren. Misschien is het even wennen, want deze zeep schuimt niet, maar reinigt natuurlijk wel. Een klein uurtje werk...

Word je gek van het gerinkel, gepiep en gebrom in je oren?
Je kan er niet van slapen, het verstoort je concentratie overdag. Je hebt het gevoel geen rust meer te vinden.
De dokter en de specialist vertelden je dat je er maar mee moet leren leven, dat er niets aan te doen is. Maar dat valt je zwaar....

Als je 's avonds in bed ligt komen er vaak allerlei gedachten door je hoofd. Sommige plezierig, sommige wat minder. Op zich zijn de gedachten niet verkeerd, maar je geeft er automatisch een positieve of negatieve lading aan. In sommige gevallen kan het zelfs tot inslaapproblemen leiden. Veel mensen gaan dan echt piekeren.